AI District

AI District

Što je to točno?

AI District je decentralizirana autonomna organizacija (DAO) izgrađena na mreži Binance Smart Chain (BSC), usmjerena na istraživanje i ulaganje u vrhunske AI projekte u prostoru kriptovaluta. Projekt je osmišljen kako bi ponudio besprijekornu i sigurnu platformu za članove zajednice za sudjelovanje u istraživanju i razvoju umjetne inteligencije dok uživaju u prednostima koje pokreće zajednica.

Odakle postoji?

Ideja iza AI Districta potekla je od skupine entuzijasta AI i blockchaina koji su vidjeli priliku kombinirati snagu ovih dviju tehnologija kako bi stvorili novu i inovativnu platformu za AI zajednicu. Zamislili su platformu vođenu zajednicom na kojoj bi se članovi mogli okupljati kako bi surađivali, dijelili znanje i ulagali u projekte umjetne inteligencije.

Koja je njegova misija?

Misija AI Districta je stvoriti živahan i suradnički ekosustav za zajednicu umjetne inteligencije, gdje članovi mogu sudjelovati u istraživanju i razvoju umjetne inteligencije, zaraditi nagrade kroz ulaganje i ulaganja te uživati u nizu pogodnosti i usluga koje pokreće zajednica. Projekt ima za cilj pružiti platformu za razmjenu znanja, suradnju i inovacije te pomoći u iznošenju inovativnih AI projekata na tržište kroz usluge inkubacije i ubrzanja.

Naš pogled

Vizija AI Districta je biti vodeći igrač u području umjetne inteligencije i kriptovaluta, poznat po svojim vrhunskim projektima umjetne inteligencije, živahnoj zajednici i inovativnoj upotrebi blockchain tehnologije. Cilj projekta je okupiti najbolje umove u AI i blockchainu kako bi se stvorila platforma koja pokreće inovacije i rast u AI zajednici.

Korištene tehnologije

AI District izgrađen je na mreži Binance Smart Chain (BSC), koja pruža brzu, sigurnu i jeftinu platformu za decentralizirane aplikacije. Projekt koristi kombinaciju pametnih ugovora, nezamjenjivih tokena (NFT) i sustava glasovanja za upravljanje interakcijama zajednice i donošenjem odluka. Projekt također koristi paket alata za analizu umjetne inteligencije kako bi pomogao članovima da donose informirane odluke o projektima i ulaganjima u umjetnu inteligenciju.

 

Zašto BSC?

Zašto smo odabrali Binance Smart Chain (BSC) kao mrežu izbora.

Brzina i skalabilnost: BSC ima vrijeme blokade od samo 1 sekunde, što je puno brže u usporedbi s drugim blockchain mrežama kao što je Ethereum, koja ima vrijeme blokade od 15 sekundi. Ovo brže vrijeme blokiranja znači da se transakcije obrađuju puno brže, što ga čini prikladnim za našu platformu koja zahtijeva brze i učinkovite transakcije. Dodatno, BSC ima mogućnost obrade 100 transakcija u sekundi, što omogućuje skalabilno rješenje koje može prihvatiti našu rastuću bazu korisnika.

Niska cijena: BSC nudi niže naknade za plin u usporedbi s drugim mrežama, što nam omogućuje pružanje isplativijih usluga našim korisnicima. Ova jeftina struktura znači da će naši korisnici moći komunicirati s AI District DAO platformom bez naplate pretjeranih naknada, što je važno za široko usvajanje i rast.

Interoperabilnost: BSC je potpuno kompatibilan s Ethereum Virtual Machine (EVM), što znači da se naša platforma može lako integrirati s postojećim dApps i alatima temeljenim na Ethereumu. Ova interoperabilnost omogućuje nam da iskoristimo postojeći ekosustav i unesemo inovacije u AI zajednicu.

Sigurnost: Binance je poznat po svojoj sigurnosti i ugledu u prostoru kriptovaluta, a BSC je izgrađen na istim principima. Ova visoka razina sigurnosti ključna je za uspjeh naše platforme i zaštitu imovine naših korisnika.

 

Implementacija umjetne inteligencije

Integracija umjetne inteligencije (AI) u platformu AI District ima potencijal promijeniti način na koji komuniciramo i koristimo platformu. Korištenje umjetne inteligencije može poboljšati učinkovitost i točnost različitih aplikacija i značajki unutar AI Districta, što dovodi do jednostavnijeg korisničkog iskustva.

Jedan od ključnih načina na koji se AI može integrirati u AI District je korištenje decentraliziranih aplikacija (dApps) i pametnih ugovora. Decentralizirani AI modeli mogu se implementirati na blockchain kako bi se pružile decentralizirane, sigurne i transparentne AI usluge. To će omogućiti da se aplikacije i usluge koje pokreće AI pružaju zajednici bez potrebe za centraliziranim autoritetom, što će rezultirati poboljšanom privatnošću i sigurnošću.

Jedan pristup implementaciji umjetne inteligencije u AI District je korištenje decentraliziranih aplikacija (dApps) i pametnih ugovora. dApps može pružiti sigurno, decentralizirano okruženje za razvoj i implementaciju AI modela i algoritama, dok pametni ugovori mogu pružiti transparentna i automatizirana sredstva za izvršavanje transakcija i izvršavanje poslovne logike. To može pomoći osigurati da AI tržište radi na pošten i siguran način, s minimalnim rizikom od petljanja ili prijevare.

Jedna potencijalna primjena umjetne inteligencije unutar platforme AI District je stvaranje botova pokretanih umjetnom inteligencijom za različite komunikacijske kanale, kao što su Discord, Telegram, Twitter, YouTube, Web3 i web stranice. Ti se roboti mogu osposobiti za pružanje raznih usluga, uključujući odgovaranje na korisnička pitanja, pomoć pri transakcijama i davanje preporuka i uvida na temelju korisničkih podataka.

Slučajevi upotrebe za AI u AI Districtu mogu se pronaći u širokom rasponu područja, uključujući analizu tržišta, upravljanje ulaganjima, angažman zajednice i upravljanje događajima. Na primjer, AI se može koristiti za analizu tržišnih podataka i davanje preporuka za ulaganja članovima, pomažući im da donesu informirane odluke o svojim portfeljima. Također se može koristiti za automatizaciju različitih aktivnosti uključenja u zajednicu, kao što su glasovanje i upravljanje događajima, pomažući u usmjeravanju ovih procesa i poboljšanju učinkovitosti.

Kako bismo maksimalno iskoristili AI u AI Districtu, također moramo razviti botove koje pokreće AI za popularne platforme za razmjenu poruka kao što su Discord, Telegram i web. Ti se roboti mogu programirati da korisnicima pruže niz informacija i usluga, poput analize podataka, uvida u tržište i preporuka za ulaganja. Također se mogu koristiti za automatizaciju različitih zadataka i funkcija unutar platforme, kao što je praćenje izvedbe ulaganja, izvršenje trgovina i upravljanje glasovanjem zajednice.

Drugi potencijalni slučaj upotrebe AI unutar AI Districta je integracija AI modela u AI Marketplace. AI modeli i algoritmi mogu se prodavati i kupovati putem tržišta, pružajući vrijedan resurs za programere i istraživače unutar AI zajednice. Aplikacije i usluge koje pokreće umjetna inteligencija također bi se mogle razvijati i prodavati na platformi, osiguravajući nove izvore prihoda za zajednicu.

Sve u svemu, integracija umjetne inteligencije u AI District ima potencijal uvelike poboljšati platformu, pružajući poboljšane usluge i nove izvore prihoda za zajednicu. Korištenjem decentraliziranih tehnologija i pametnih ugovora, zajednica može osigurati privatnost i sigurnost aplikacija i usluga koje pokreće AI.

 

Glavne značajke

Ključne značajke odnose se na najvažnije i najistaknutije aspekte proizvoda ili usluge koji ih čine jedinstvenima i razlikuju od konkurencije.

Rang zajednice prema NFT-u: Članovi mogu kupiti rang zajednice dodijeljen putem NFT-a, koji se rudari prema njihovom nahođenju. Činovi članovima daju različite razine glasačke moći i utjecaja u projektu.

DAO glasovanje: članovi mogu sudjelovati u DAO glasovanju ulaganjem tokena i posjedovanjem ranga zajednice putem NFT-a. Oni mogu odlučiti o budućem smjeru projekta, uključujući i projekte umjetne inteligencije koje će istraživati i ulagati u njih.

Ulaganje u riznicu: sredstva iz riznice ili poreza prikupljena putem pametnog ugovora koriste se za potencijalno ulaganje u delegirani AI projekt. Delegirani projekt mora proći prijedlog, glasovanje i AI provjeru rizika prije moguće nagrade.

Vrijednost Indeksnog fonda: Vrijednost Indeksnog fonda AI District izračunava se na temelju vrijednosti svih tokena uloženih i akumuliranih u trezorskom investicijskom novčaniku. Vrijednost indeksa odražava ukupnu izvedbu projekata umjetne inteligencije u koje je uložila zajednica.

Staking: Članovi mogu zaraditi nagrade sudjelovanjem u stakingu i doprinoseći rastu zajednice AI Distrikta.

AI Community Hub: AI District služi kao središte za AI zajednicu, pružajući platformu za dijeljenje znanja, suradnju i inovacije. Članovi mogu sudjelovati u događajima i inicijativama povezanim s umjetnom inteligencijom, poput hackathona, razvoja alata za umjetnu inteligenciju i istraživačkih projekata.

Inkubacija umjetne inteligencije: Projekt pruža usluge inkubacije i ubrzanja za novoosnovane tvrtke umjetne inteligencije, pomažući u iznošenju inovativnih projekata umjetne inteligencije na tržište. Program inkubacije osmišljen je za pružanje mentorstva, resursa i podrške kako bi se startupima pomoglo da uspiju.

AI Marketplace: AI District upravlja AI tržištem na kojem članovi mogu kupovati i prodavati proizvode i usluge povezane s umjetnom inteligencijom, kao što su skupovi podataka, modeli i algoritmi.

 

Ekonomija žetona

Uključuje određivanje ponude, distribucije i vrijednosti tokena, kao i njegove uloge unutar većeg ekosustava.

Izdavanje tokena: AI District će lansirati svoj izvorni token, AID token, s maksimalnom zalihom od 100.000.000 tokena. Neće se provoditi privatna prodaja, već će se provesti samo pretprodaja prije lansiranja tokena.

 

Distribucija: Distribucija AID tokena bit će podijeljena u različite faze i bit će pokrenuta na Pancakeswapu, s potencijalom za uvrštavanje na centralizirane burze u budućnosti. Slijedi planirani raspored distribucije tokena:

Pretprodajna lokacija: 36,9% ukupne ponude za prodaju tijekom pretprodaje

Dodjela fonda likvidnosti: 17,35% ukupne ponude za prodaju tijekom početnog pokretanja na Pancakeswapu

Dodjela programa i nagrada: 22,5% ukupne ponude treba se prodati ili distribuirati tijekom sljedećih 12 mjeseci kroz različite poticaje zajednice i programe nagrađivanja

DAO, Voting & Index Fund: 22,5% ukupne ponude bit će zaključano za AI District Index Fund kako bi se osigurala stabilnost vrijednosti tokena.

Zaliha tokena: Ukupna zaliha AID tokena je 100.000.000 i nikakvi dodatni tokeni ne mogu se kovati jer je ugovor o tokenu nepromjenjiv.

Stopa inflacije: AID token će imati ugrađeni porez od 4% koji će se primjenjivati na svaku transakciju i redistribuirati natrag vlasnicima tokena kao poticajni program nagrađivanja.

Poticani program nagrađivanja: sustav back-to-holder implementirat će se u pametni ugovor, vo

Model upravljanja: Model upravljanja AID tokenom bit će transparentan i vođen zajednicom, omogućujući vlasnicima tokena da glasaju o ključnim odlukama koje se odnose na razvoj i rast ekosustava AI Districta.

Indeksni fond AI Distrikta: Indeksni fond AI Distrikta sastojat će se od 22,5% ukupne ponude AID tokena, zaključanog radi stabilnosti i osiguravanja likvidnosti za token. Sastav i rebalans fonda bit će transparentni i podložni upravljanju zajednice.

Zaključavanje fonda AI District Index: Razdoblje zaključavanja rezervirano za ulaganja imat će razdoblje zaključavanja od 24 mjeseca s 4 razdoblja otključavanja u razdoblju od 12 mjeseci

Raspored izdavanja: Svih 100.000.000 AID tokena bit će pušteno u optjecaj tijekom sljedeća 24 mjeseca kroz različite faze distribucije kako je gore navedeno.

 

Putokaz

Prvo tromjesečje 2023

Ideja i razvoj proizvoda : Razvojni tim usredotočit će se na konceptualizaciju i stvaranje početne vizije proizvoda, provođenje istraživanja i razvoja te finaliziranje dizajna proizvoda.

Implementacija ugovora: Funkcionalnost pametnog ugovora bit će implementirana i testirana na Binance Smart Chain blockchainu kako bi se osigurala ispravna funkcionalnost i sigurnost.

Okupljanje zajednice i prikupljanje sredstava: Projekt će se uključiti u zajednicu, prikupiti povratne informacije i prikupiti sredstva putem pretprodaje ili drugih pokušaja prikupljanja sredstava.

Alfa testovi NFT-a i stakinga sa zajednicom: Projekt će provesti alfa testove NFT-a i funkcionalnosti stakinga sa zajednicom kako bi se prikupile povratne informacije i napravila poboljšanja.

Marketing i partnerstva: Projekt će se usredotočiti na izgradnju partnerstava s drugim organizacijama i poduzećima te na razvoj sveobuhvatne marketinške strategije.

Službeno lansiranje: Službeno lansiranje platforme AI District će se održati, označavajući početak njenog putovanja kao decentralizirane platforme za razvoj i implementaciju aplikacija i usluga koje pokreće AI.

Q2 2023 - Q1 2024

Proširenje AI tehnologije: Razvojni tim će se usredotočiti na proširenje AI tehnologije koja se koristi u AI Distriktu, uključujući integraciju naprednih AI algoritama i modela.

Razvoj decentraliziranih AI aplikacija: Platforma će se koristiti za razvoj i implementaciju decentraliziranih AI aplikacija, uključujući ali ne ograničavajući se na prediktivnu analitiku, sustave preporuka i obradu prirodnog jezika.

Integracija značajki interoperabilnosti: Platforma će biti integrirana s drugim blockchain platformama kako bi se omogućila besprijekorna interoperabilnost između različitih blockchaina i povećao njezin doseg.

Stalni angažman zajednice i povratne informacije: Projekt će nastaviti surađivati sa zajednicom i prikupljati povratne informacije kako bi se osiguralo da je usklađen s potrebama i željama svojih korisnika.

Proširenje marketinga i partnerstva: Projekt će proširiti svoje marketinške napore i nastaviti graditi partnerstva s organizacijama i poduzećima kako bi povećao svoju vidljivost i doseg.

Drugo tromjesečje 2024

Izdanje naprednih AI značajki: Platforma će objaviti napredne AI značajke, uključujući analitiku u stvarnom vremenu, strojno učenje i mogućnosti računalnog vida.

Razvoj decentraliziranih AI usluga: Platforma će se koristiti za razvoj i implementaciju decentraliziranih AI usluga, uključujući ali ne ograničavajući se na pohranu podataka, analizu podataka i obuku modela.

Proširenje interoperabilnosti: Platforma će nastaviti širiti svoje značajke interoperabilnosti, omogućujući besprijekornu integraciju s drugim blockchain platformama i pružajući jedinstveno iskustvo za korisnike.

Nastavak Angažman zajednice i povratne informacije: Projekt će nastaviti surađivati sa zajednicom i prikupljati povratne informacije kako bi se osiguralo da je usklađen s potrebama i željama svojih korisnika.

Ovaj razvojni plan ocrtava ključne ciljeve i prekretnice za projekt AI District od 1. tromjesečja 2023. do 2. tromjesečja 2024. Usredotočujući se na proširenje svoje AI tehnologije, razvoj decentraliziranih AI aplikacija i usluga te integraciju značajki interoperabilnosti, AI District ima za cilj postati vodeća platforma za razvoj i implementacija decentraliziranih aplikacija i usluga koje pokreće AI. Uz kontinuirani angažman u zajednici i stalne marketinške i partnerske napore, AI District je spreman ostvariti značajan utjecaj u blockchain i AI industriji.

Odricanje od odgovornosti za plan puta:

Plan razvoja podložan je promjenama na temelju niza čimbenika, uključujući nepredvidive tehničke poteškoće, promjene tržišnih uvjeta i ograničenja resursa. Projektni tim uložit će sve napore kako bi se pridržavao vremenskog okvira navedenog u ovoj mapi puta, ali imajte na umu da je moguće da se neke prekretnice odgode ili pomaknu. Podaci sadržani u ovom planu služe samo u informativne svrhe i ne predstavljaju obvezu ili jamstvo projektnog tima.

 

Više informacija

Web stranica: https://www.aidistrict.xyz/

Whitepaper: https://docs.aidistrict.xyz/info-section/about-docs

Telegram: https://t.me/AIDistrict

Twitter: https://twitter.com/AIDistrictXYZ

Medij: https://aidistrict.medium.com/

 

Autor

Bitcointalk korisničko ime: Dusanlema

BitcoinTalk URL profil: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=3509535

Adresa novčanika: 0xb3B46D3de2E219fB0875a72243f3D0B8BDA651BE

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Life Crypto

ITSMYNE

ALFCOIN